Gamla traditioner som
moderniserats har blivit
mitt signum.

Malin Mena

Kontraster har alltid fascinerat mig. Kvinnligt och manligt. Sten och glas. Det skira mot det robusta. Det genomskinliga mot det graverade. Det färgade mot det transparenta. För mig är glas ett förföriskt material, du ställs hela tiden inför nya utmaningar vilket gör att du ständigt är i rörelse.

Jag utbildade mig till keramiker i 20 årsåldern och kort därefter öppnade jag egen verkstad. Jag ville testa glas en termin på Orrefors Glas skola, men blev så hänförd utav materialet att jag blev kvar i Småland under fem år, tre år på skolan och två år på Orrefors Glasbruk. En mycket lärorik tid! Därefter studerade jag vidare på Konsthögskolan i Stockholm och tog enstaka kurser på Konstfack, tätt följt av arbete och praktik i Danmark, Frankrike och USA. Idag tillverkar jag bruksföremål, företagspresenter, gör offentliga uppdrag såsom utsmyckningar i både glas och keramik, samt håller kurser och events här i Glastornet.

Att ta över det gamla vattentornet i Nättraby och bygga upp min studioglashytta och så småningom även min bostad, har verkligen gjort att jag hittat min plats på jorden. Här kan jag skapa och utveckla det jag brinner för, arkitektur, trädgård och glaskonst!

CV

Med stor entusiasm, hårt arbete, envishet och långsiktig planering har Malin Mena byggt upp sitt unika företag Glastornet Studioglashytta.
Hon har målinriktat förvandlat ett tidigare vattentorn till en väl fungerande glashytta från grunden.

Årets nyföretagare 2007, Karlskrona kommun

Besök min webbshop och
beställ dina glasfavoriter

WEBB SHOP